Utallige undersøgelser i ind- og udland bekræfter gang på gang den skadelig effekt som dårlig ledelse har på medarbejdere, virksomheder og samfund igennem en faktor som dårlig ledelse.

I rigtig mange virksomheder findes denne indsigt fra de årlige medarbejdermålinger, men handles der så på det?

Tager ledelsen ansvar og reelt agerer på den feedback der kommer fra medarbejderne?

Eller vokser elefanten i rummet sig bare større og større?

Jeg ser et stort potentiale i, at se kritisk på virksomhedens rekrutteringsproces, talent udvikling og ledelse pipeline i virksomhederne.

Dette for at undgå de situationer hvor der ansættes og forfremmes ledere som ikke burde være blevet ledere til at starte med. Den dygtige specialist som blev forfremmet til Team Leder, men som egentligt ikke ønsker rollen, og ej heller evner den, men som takker Ja alligevel.

Men også turde tage fat i de ledere som faktisk har fortrudt de påtog en lederrolle, men som ikke tør erkende dette nederlag det vil være at erkende og steppe ned?

Her skal virksomhederne være mere modige og konsekvente i håndtering af dårlig lederfeedback. De skal handle på den indsigt og viden de har.

Som jeg ser det så er der reelt set 2 muligheder for virksomhederne:

1.      Hjælp lederen med at lære, udvikle sig og vokse i rollen som leder

2.      Erstat lederen med en leder som har lyst, evner og potentialet til at lede

God ledelse handler om, at du som leder har et stort ansvar om at din medarbejder lykkes. At du er ansvarlig for trivsel og engagement blandt medarbejderne. At du skal støtte og udvikle – og ikke mindst kunne formå at sætte dig selv i 2. række. Men også at formå gå forrest når det kræves.

“Leadership is about people – full stop!

If you don’t have a passion for people, you have no business leading them.

Be in leadership to inspire, motivate and empower others.

“The best leaders build people up versus tear them down.” 

– Bregitte Hyacinth