DET FORPLIGTER AT VÆRE LEDER

by | Mar 23, 2020 | Ledelse

Når du vælger at træde ind i en lederrolle, så er der et stort ansvar som følger med.

Ledelse er at skabe resultater gennem andre så hvis du ikke prioriterer tid til ledelse, så må du forvente, at medarbejderen gør det, som han/hun finder rigtigt – ikke det, du ønsker, der skal gøres. Og husk på, at du påvirker dine medarbejdere – også når du ikke er der.

Min råd er, du bør udarbejde dine personlige regler for, hvad du synes er god ledelse, og så efterleve disse. Gennem min egen erfaring som leder har jeg defineret følgende som regler som jeg følger i mit lederskab, som indbegrebet af den gode ledelse.

Jeg vil

• skabe trivsel og resultater

• være rummelig og vise respekt for andre mennesker

• skabe tryghed så medarbejderne får lyst til at prøve nyt

• i mine handlinger og øvrige ageren at være troværdig og retfærdig

• skabe positiv energi omkring mig

• fokusere på og hjælpe medarbejderne til at forblive hele mennesker

• turde vise tillid til medarbejderne

• give ros og ris på en måde, der gør det muligt for medarbejderne at nyde rosen og lære af risen

Dette er måske ikke de samme regler du selv ville sætte dig, men de fungerer for mig.

Jeg er nysgerrig på hvilke regler du sætter for dig selv i dit lederskab?